vrijdag 25 juli 2014

Koken/bakken #4: Vuuretentje

Hoi,
Vandaag heb ik weer een koken/bakken artikel voor jullie. Deze keer gaat het over een vuuretentje. Een vuuretentje is een soort van een tuinetentje, maar met een vuuretentje maak je alles klaar op het vuur. Snap je het een beetje? Ik ga het natuurlijk nog wel beter uitleggen verder in dit artikel. Veel lees plezier!

Dit hebben wij gemaakt/gekocht voor het vuuretentje:
1. Vers stokbrood
2. Verschillend beleg voor het stokbrood (eiersalade, sellerysalade en kruidenboter)
3. Fruitsalade (gewoon uit de winkel)
4. Groente salade (ook gewoon uit de winkel)
5. Vegetarische balletjes
6. Gevulde aardappel
7. Appel met vanillevla
8. Flesjes drinken


















En dit is dan het vuur. Het aansteken heeft me vader gedaan. Ik weet dus eigenlijk niet echt hoe het moet. Dus hopelijk hebben jullie ook een vader die een beetje handig is met het aansteken van een vuur. Als het vuur een beetje op gang is gekomen, kan je er een rooster op leggen en daarop het eten wat jullie willen eten. Als je een ander idee hebt dan wat ik hier vertel, kan je het natuurlijk op jouw manier doen, dit zijn maar ideeën hoe je het kan doen. 


Terwijl het andere eten warm aan het worden is op het vuur, ging ik alvast een paar broodjes eten. (van links naar rechs) Het eerste broodje was met kruidenboter, het tweede broodje met sellerysalade en het laatste broodje was met eiersalade. Ze waren allemaal erg lekker.



Als tweede ging ik de salades proberen. De eerste salade was fruitsalade. Hier zat in: appel, aardbei, meloen, ananas en druiven (alleen heb ik er op de foto geen druif bij) in. En de tweede salade was een groente salade. Hier zat in: sla, kaas, ei, paprika, tomaat, komkommer, zilveruitjes en augurkjes. Dit was ook heel lekker!

Toen was het eten dat op het vuur lag klaar. De vegetarische balletjes hebben we gewoon in een pannetje gedaan en op het rooster gelegd. En toen ze een beetje warm waren eraf gehaald. De aardappel heeft het meeste werk gekost. Hieronder het recept.

Nodig:
  1. Tomaat (in stukjes gesneden)
  2. Vegetarische spek/ham blokjes
  3. Geraspte kaas
  4. Hüttenkäse
  5. Aluminiumfolie
1. Was de aardappel en prik er met een vork gaatjes in.
2. Leg de aardappel 10 minuten in de magnetron.
3. Snij de aardappel open en stop de blokjes tomaat, vegetarische spek/ham blokjes en de geraspte kaas erin.
4. Doe de aardappel in twee lagen aluminiumfolie.
5. Leg de aardappel even op het rooster boven het vuur.
6. Snij de aardappel open en doe de Hüttenkäse erop.
6. ETEN!!











Dit hebben we als toetje gegeten. Hieronder weer het recept.

Nodig:
  1. Bruine basterdsuiker
  2. Kaneel
  3. Rozijnen
  4. Roomboter
1. Schil de appel en verwijder de klokkenhuizen.
2. Doe de appel 7 minuten in de magnetron.
3. Doe de bruine basterdsuiker, kaneel en rozijnen in het gat (zie de afbeelding).
4. Doe de appel in twee lagen aluminiumfolie
5. Doe even in het vuur.
6. Doe er vanille vla op.
7. ETEN!!

Dit was het alweer voor vandaag. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden. Laat ook weten wat jullie ervan vonden. Tot zondag. XXX Saskia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten